sobota, 19. december 2020

Megla

Pred dnevi me je Živa presenetila. Da bi šla smučati, turno seveda. Kadarkoli, samo povem naj dan in uro. Kdo bi si mislil. Takšne priložnosti ni bilo za izpustiti. Zatorej sem hitro pregledal teden, ugotovil, da službene obveznosti puščajo ozko časovno okno zgolj popoldan, to pa se v času, ko je dan najkrajši, prehitro zapre. 
Živa na cesti
Torej sobota, kar lahko poveževa še s popoldanskim ogledom EOFT filmov v družbi Ajde. Vreme je kazalo proti vzhodu boljše. Odločil sem se za Struško. Predvsem zato, ker ima vrsto vmesnih ciljev, kjer bi lahko brez težav obrnila. Če bi bilo preveč. Na parkirišču sva bila zgodnje prva, kratek pogovor s tistim, ki je prišel za nama. 
Vzpon skozi gozd
Stopila sva v oblačni dan, počasi vzpenjala po cesti, prestopila v graben in po njem šla mimo Pustega rovta, nadaljevala vse dokler se je dalo. Preskočila sva na poseko, ujela dobro »špuro«, nekaj višje, le malo pod cesto, pozdravila s turnim smučarjem, ki naju je prehitel. Na Belski planini nisva razmišljala o obratu. 
Nad Pustim rovtom
Tudi megla pred nama naju ni prestrašila, časa pa je bilo tudi še dovolj. Mogoče nama je voljo dajalo upanje na sonce, kje tam višje. Ali bova prišla do njega, seveda nisva vedela. Sledila sva predhodnikom, trije so naju prehiteli. Včasih se je nekoliko posvetilo. Obet izboljšanja? Vedno močnejši veter, upanje je počasi zamiralo. 
Vrh Struške
Končno je bila tu skala na vrhu, nanjo pritrjena vpisna knjiga. Megla, da bi jo lahko rezal. Nič se ni videlo naokoli, še sebe sva komaj. Hitra fotografija, priprave, previden spust navzdol, rodeo po pomrznjenem snegu. Smučala sva skupaj, z občasnimi pogledi na telefon. Da sva videla, kje sploh sva. 
Mi2
Od Belske planine je šlo lažje, najprej po cesti, nad Pustim rovtom pa zavoj v redek gozd, nekaj zviranja, najprej mene, nato še Žive. Z obilico smeha v južnem snegu. Čudoviti zavoji na travniku, preskok na cesto in po njej mimo »gimastičarja«, opozorila za območje medveda, navzdol. Zavoji vse do konca, do blatnega parkirišča in avtomobila. Zadovoljstvo na obrazu Žive … neprecenljivo.
Meglena smuka

Ni komentarjev:

Objavite komentar