sobota, 13. januar 2018

Gugalnica

Napoved je bila kisla. In jutro, v katerega sva se zbudila, je bilo prav takšno. Toda, da bi kar obupala, ni bilo misliti. Raje sva naredila tako, kot je najbolje. Poiskala sva srečo v nesreči. In ob pogledu v nebo sva si malce kislo zamrmrala, da vsaj pada ne. In tako je tudi ostalo. Res prava sreča. 
Kapelica
Zavihtela sva se čez hrib, izbirala poti, za katere se nama je zdelo, da naju bodo pripeljale prav. Izbira je bila kar se smeri tiče vsekakor dobra, prišla sva v pravo vas. Toda kvaliteta poti je bila nekaj drugega. Spust po povsem blatnem in drsečem toboganu je bila igra ravnotežja. 
Pogled na Goro in Švarcenjštajn
Uspelo nama je, že sva se bližala cesti, za katero sva vedela, da naju bo pripeljala do Švarcenštajna. A samoto sva morala pustiti za seboj. V teh koncih so domačini do pohodnikov morebiti prizanesljivi, njihovi psi žal ne. Bevskajoče baterijske igrače so skakale okoli naju, kot bi bile na steroidih, njihovi večji bratje so naju postrani gledali z roba dvorišča. 
Grad Švarcenštajn
Na srečo sva pustila prvo vas za seboj, cesta naju je čez travnike in mimo posameznih zaselkov peljala do gradu. Očitno ga obnavljajo bolj počasi, čemu bo namenjen, si nisva znala odgovoriti. Znova sva bila deležna pasjega sprejema, črnemu kosmatincu na srečo nisva bila zadosti zanimiva, majhno ščene pa bi Maji kmalu ukradlo rokavice. 
Zavetišče
Pobegnila sva v gozd, tu sta naju objela samota in tišina. Nisva bila prva, pred nama so številne noge izoblikovale stezico, ki naju je pripeljala na vrh. Kratko sva posedela v zavetišču, se zagugala, nato pa spustila na drugo stran navzdol. Steza je postala kolovoz, kolovoz makadamska pot, ta je počasi dobila na vrhu asfalt. 
Gugalnica
Hodila sva navzdol, mimo sadovnjakov, do ceste, ki je bila za najin okus vse preveč prometna. Zato sva se do izhodišča vračala po poležanih travah, skakala preko močvirnatih luž in na koncu prišla čisto prav. Pogledala sva v nebo, oblaki so vso pretirano vlago še vedno uspešno držali v svojih temnih trebuhih.
Trnjevo znamenje

Ni komentarjev:

Objavite komentar