sobota, 18. november 2017

Prvi sneg

Le korak čez polovico novembra je bilo glede na sušo s snegom v zadnjih letih pravo razkošje beline. Da bi potem ostal doma in čakal ali bo ostal ali skopnel, ni bilo misliti. Treba je bilo vzeti to, kar je narava tako dobrohotno ponudila. Če na znanih pobočjih visoko nad Ljubeljem, še toliko bolje. 
Pa sva na snegu
Triangel. Ko sva slišala, da je snega dovolj, celo, da se pripelješ do parkirišča, sva bila povsem odločena. A kaj, ko je bil obet izpred dni, za njim pa je prišla otoplitev in zgolj dež. Tako sva ob prihodu, ko je noč že uveljavila svojo moč, začudeno gledala navzgor. Kopnina ni dajala preveč upanja, da bo smuka naslednji dan užitna, kot povsem kulinarično prehodnost kakšnih koncev opiše prijatelj. 
Proti servisni poti
Minila je noč, prišlo je jutro. Zunaj ni bilo o snegu ne duha ne sluha, vsaj lahni poprh bi naju potolažil. Pa nič. Zatorej sem se kar malce sramežljivo odpravil skozi gozd in na njegovem robu ugotovil, da višje sneg vseeno je. Smuči sva vrgla na rame in se odpravila belim pobočjem naproti. 
Šentanc
Saj ni bilo predaleč, že sva začela z vzponom proti servisni poti. Plazovi pod Begunjščico so kazali gola rebra, prava zima res šele prihaja. Toda nič zato. Na drugo stran, gor proti najinemu cilju ga je bilo povsem zadosti. Le mestoma je bil trd, zmrzal je objela odtajana pobočja v svoj objem. 
Pogled z vrha k sosedom
Ni me pretirano motilo. Kot bi mignil sem bil čez zgornjo strmino, na vrhu, ob kameri in vremenski postaji. Besede z novim znancem so tekle kot namazane. Beli griči, hribi, gore, vse naokoli. Vprašanje je dalo odgovor, čudenje, saj vendarle ne more biti tako daleč. A brez srenačev je bilo pretrdo, šlo je počasi, zadnji del je prišla peš. 
Begunjščica
Skupaj na vrhu, kaj je lahko lepšega. Toda čakal naju je še spust. Kako drugače sva ga dojemala. Sam bi najraje vriskal, ona jokala. Pa nič zato. Različnost nas bogati. Zavoji so si sledili do tistega zadnjega, kot vedno. Je bil nekoliko višje kot običajno, pa kaj. Saj je vendarle šele začetek sezone.
Med smuko

Ni komentarjev:

Objavite komentar