četrtek, 9. marec 2023

Vrh Ljubeljščice

V igri je bilo več možnosti. Na koncu se je Bojana odločila za razvpito klasiko, Tomaž jo seveda mora podpreti, meni pa je bilo tudi všeč, da bom imel družbo. Pa saj več imen tega vrha lahko daje občutek, da si vedno nekje drugje. Recimo, da smo jo danes mahali na Vrh Ljubeljščice. Sliši se tako nekako … drugače. 
Bojana in Tomaž
In res je bilo precej drugače že po prvih korakih, saj se je na pobočju pokazala široka kopna sraga, ki se širi. Iz dneva v dan bo večja, odšteva dni, ko se bo po snežnih trakovih še dalo prismučati do parkirišča. Bojana je ušla naprej in s Tomažem sva se morala kar podvizati, da sva jo ujela. Potem je bila hoja zložna, prijetna. 
Šentanc
Čas je bil za kakšno fotografijo, pogled v to grapo, tisti plaz, razmišljanje o prehodih.Vreme je bilo kar v redu, le višje so se vlekle megle, greben Begunjščice je bil zastrt. Na servisni poti sem ušel nekaj korakov naprej, nisem hotel motiti pogovorov, raje sem se ujel v svoje misli. O tem in onem, pa še čem drugem. Kot običajno. 
Vrh Ljubeljščice
Hitro sem bil mimo Zelenice, nadaljeval čez pobočje proti Tri… ah, seveda, Vrhu Ljubeljščice smo rekli. Ker sta se Bojana in Tomaž zaklepetala, sem bil ob vremenski postaji minuto ali dve prej. Ravno prav, da sem lahko naredil nekaj fotografij, se v miru pripravil. Nad nami je bila modrina, okoli so se preganjali posamezni oblaki. 
Oblaki
Tam za grebenom Begunjščice, prav proti zahodu, so bili še posebej temni, kot bi nekaj gorelo. Za robom se je še dalo previdno spustiti z najvišje točke, zavoji so bili prav dobri, toplota je sneg naredila dobro smučljiv. S Tomažem sva šinila mimo Zelenice, Bojana je šla naokoli, na vrhu plazu smo bili znova skupaj. 
Še nekaj korakov ...
Odvijugali smo mimo koče Vrtača, južen sneg je sicer zaviral, pa vendarle se ni bilo treba odganjati. Naredili smo nekaj zavojev na spodnjem plazu, potem pa ob kopninah pripeljali do parkirišča. Ja, čisto luštno je bilo. Sva se strinjala z Bojano. Tomaž pa ob takšni družbi … seveda ne more drugega, kot, da se strinja. 
Kdo opazi Bojano?

Ni komentarjev:

Objavite komentar