četrtek, 2. marec 2023

Preizkus

Je bilo kar manjše presenečenje. Seveda pozitivno, kaj pa drugega. Ko je Tomaž ob mojem doletu oznanil, da gre z nama tudi Bojana. Triangel, sem se sam strinjal. Manjši prehlad v začetku tedna je zahteval počasen start, nobenega pretiravanja torej. In tokrat res ni bilo hitenja. Po tem, ko smo brez težav parkirali na zgornjem platoju in stopili na sneg, smo hodili zložno. 
Bojana in Tomaž
Več je bilo časa za kakšen vdih, fotografijo, zanimiv detajl. Besedo o tem in onem. Dan je bil oblačen, megle so se prelivale navzdol po Šentancu, toda nič zato. Razmislek o grapah, razmerah. Vzpon pod Zelenico, mimo koče, navzgor proti cilju. Hodilo se je dobro, sneg se ni kaj posebej prijemal, vzpenjali smo se preko strmine. 
Na ovinku
Smreke so bile bogato obložene, veter jih je oprhal s snegom, odel v belino. Kot bi ne bili na robu pomladi. Mogoče je zima sedaj zadnjič zamahnila s svojim repom, mogoče pripravlja še kakšno presenečenje. Bomo videli. Greben, še zadnji zavoj, že smo stali na vrhu. Novi sneg je pokril goli vrh, smuka z najvišje točke je bila spet možna. 
Obloženo
Videlo se ni prav veliko, toda nič zato. Sam sem bil vesel, vzpon je potekal brez težav, prehlad ni pustil nobenih posledic, popil moči. Pa še družba je bila tokrat dobra. Nazdravili smo dnevu, zapeljali navzdol. Sam sem drvel naprej, Bojana malo za menoj, Tomaž jo je ves čas poučeval. Ma pusti jo, naj uživa, saj ji gre odlično, sem se smejal. 
Triangel
Švignili smo do vrha plazu, zavoji v ravno prav »odjenanem« snegu so bili dobri, hitro smo bili mimo koče Vrtača. Še zavoj na spodnji plaz, smuka proti izhodišču, zarobili smo seveda prav ob robu parkirišča. Triangel je res nekaj posebnega. Kar malo nerodno ti je komu priznati, da si bil »samo« tam gor. 
Na vrhu
Ob tem zavijaš z očmi, predvsem ob misli, da je pol letnih spustov prav s tega kuclja, iščeš druge cilje, pogleduješ po višjih okoliških vršacih, toda roko na srce … solidna višinska razlika, popeglano, odprto pobočje, dobra družba, veliko parkirišče na izhodišču, sedaj še gostinska ponudba … kaj bi si lahko še želel več?
Bojana ...

Ni komentarjev:

Objavite komentar