petek, 18. februar 2022

Še štejem?

Čakal sem. Tomaža, da je zaključil s predavanjem o svojem potovanju do Bajkalskega jezera. Zato sva bila nekoliko bolj pozna kot običajno. Če sva hotela ujeti še kaj dneva, nama ni preostalo drugega kot večna klasika. Triangel. Kolikokrat sem bil že to zimo na njem? En, dva, tri … sedemnajstič sem, v takšni ali drugačni družbi krenil s parkirišča. Kdo bi si mislil. 
Proti Trianglu, kam pa drugam?
Pa vendarle je vedno zanimiv cilj, z razgledi, visokimi strminami vse naokoli, prijetno družbo. Ko sva zagrizla v breg kar nisem mogel verjeti. Sneg toplota pobira neverjetno hitro, pred zadnjim sneženjem je bilo pobočje povsem belo, sedaj pa se vidijo skoraj kopne flike. Pretoplo za ta letni čas. Tudi meni je bilo kmalu vroče, kapa in rokavice so pristale v žepih, saj bi se drugače verjetno skuhal. 
Megle nad Šentancem
Tomaž je zavil na servisno pot, zatrdil, da se je tako ali tako splazilo, kar se je imelo za obleteti. Karkoli se je že privalilo po hribu navzdol je teptalni stroj odrinil, po njegovi sledi se je hodilo lahko, hitro, brez težav. Nad Šentancem je ležala debela puhasta odeja, upala sva, da ne bova na vrhu v megli. Pobočje nad Zelenico je bilo seveda povsem prevoženo, kaj drugega tudi ni bilo pričakovati. 
Zelenica
V dobri uri sva bila na vrhu, megle so se sicer podile vse naokoli, vrh Triangla pa je bil brez oblaka. Med tem, ko sem se pripravljal na spust, za Tomaža zanesljivo prepočasi, so se oblački na zahodu barvali vedno bolj rdeče. Še fotografija, dve, potem pa sva odpeljala navzdol. Z vrha je ravno še za silo šlo, po eni smučki med skalami, ki so gledale izpod snega. 
Pogled v ...?
Smuka do Zelenice ni bila slaba, kakšen presežek pa seveda tudi ne. Ujel sem sled teptalnega stroja in se izstrelil do sedelca pri vrhu nekdanje sedežnice. Zavoji proti kotanji, spust do vrha plazu, tam pa po sledeh teptalca navzdol. Je bilo še najbolje, brez kupov naritega snega. Švignila sva mimo koče Vrtača, drvela naprej, z zadnjimi sledmi svetlobe prišla do parkirišča. Za razmigati je bilo več kot dobro. 
Večer

Ni komentarjev:

Objavite komentar