petek, 4. februar 2022

Ptičev še ni ...

Sam imam rad red. Da so stvari nekako zložene. Ker to daje gotovost, zmanjšuje stres, ni se več treba odločati, zgolj prepustiš se toku. In če se zid podere, si želim, da se ga čim prej zloži nazaj. Lahko, da bodo zidaki drugje, kot so bili prej. Lahko, da bo kakšen tudi nov. Toda na koncu bo zid spet takšen, kot je bil. Saj je vendarle zgolj to pomembno. 
Komaj še zvezno
No, ta konec tedna se vsekakor ni začel tako, kot bi si želel. Kako se bo nadaljeval, pa bomo še videli. Prvotni načrti so bolj kazali proti Ljubelju, na koncu sva po nekaj cincanja med Koblo in Ptičjim vrhom s Tomažem določila smer proti slednjemu. Seveda je bilo časa za klepet dovolj, tako med vožnjo, kot tudi ob začetku hoje. Ko pa sva prišla na tiste prave obrate, sva bila bolj tiho. 
Markljev rovt
Zavila sva s sankaške proge, prvi del, do obračališča, je bil še poteptan. Naprej je bilo trdo, zluknjano, vendarle pa še … užitno. Ko sva skozi gozd, kjer je snega za enkrat še dovolj, prišla pod Markljev rovt, sva začudeno gledala globoke kolesnice. Le kdo je s Križevca ril tu navzgor? Na planini sva ujela še nekaj sončnih žarkov, ki pa so bili, večerni seveda, bolj kratkega diha. 
Struška
Ko sva prišla pod vršna pobočja najinega cilja, sva videla, da sneg res pobira. Kopne flike bodo brez nove snežne pošiljke zgolj vsak dan večje. Med njimi sva se vzpela do vetrovnega vrha. Je kar pihalo in prav nič ni bilo toplo. Hitro sva se pripravila za spust, izmenjala tekoči dobroti, se z odličnima zvarkoma vsaj malo pogrela. 
Sonce zahaja
Sonce je zahajalo, le še malo se je pokazalo, potem pa izginilo. Velik oblak je zakrival Struško. Prvi zavoji so hitro pokazali, kakšna bo smuka. Miks. Vsega po malem. Sam sem se uspel prebiti mimo vseh naravnih min brez praske, Tomaž je zajamral, da on ni imel takšne sreče. No, smuči so bile vsaj videti še cele. 
Na vrhu
Nad Pustim rovtom sva zavila v žleb navzdol, smučala do Markljevega rovta in pod njim, izogibajoč se globokim kolesnicam peljala do zavoja proti Savskim jamam. Navzdol je šlo hitro, nekaj zavojev je bilo celo dobrih, pod črto pa … kot sva analizirala na parkirišču … premigala sva se, kakšen presežek pa smuka v teh razmerah ni.
Smuka čez rovt

Ni komentarjev:

Objavite komentar