sreda, 20. marec 2024

Zaključek

Čeprav je Tomaž dan poprej smuko hvalil, tako navdušen, da bi šel še enkrat, vendarle ni bil. Na srečo pa je Borut preštihal že zadosten del domače njive, da so ga lahko pogrešali. Tako me je pobral na Miljah in že sva krmarila proti Vitranški strmini. Na izhodišču je večja skupina možakarjev glasno klepetala, ko sva bila pripravljena in naredila prve korake, pa je iztek že počival v miru. 
Snega je vedno manj
Vzpenjala sva se naravnost navzgor, vsaj tam, kjer se je dalo. Le tik pod vrhom smučišča, kjer je strmina res najhujša, tako ni šlo več, naredila sva nekaj zavojev sem ter tja, na uravnavi zagrabila smuči in po spodaj že nekoliko podrtih stopnicah prišla na cesto, ki vodi proti koči in vrhu zgornje žičnice. 
Sonce gre spat
Sonce je utonilo za griči nad Trbižem, mrak je počasi legal nad zemljo, barve ognjenega neba na zahodu so vedno bolj bledele. V Kranjski Gori so že prižgali luči. Hodila sva do zadnjega ovinka, kar na smučeh nekoliko višje prestopila večjo kopnino. Na vršičku sva bila sama, tudi Mojčin dom je sameval, okna so bila temna. 
Zardevanje
Pripravila sva se za spust, prižgala lučki, odpeljala. Prvi zavoji, potem pa hitro snemanje smuči nad kopnim delom, ponovno natikanja na sitno strmem in trdem, skorajda poledenelem pobočju. Zavoj, dolg spust do pobočja nad zgornjo postajo žičnice. Prvi ovinek sva še presekala, nižje nama to ni prišlo niti na misel. Je snega le premalo. 
Lučke v dolini
Lovila sva še dokaj zasnežene flike na bob stezi, prestopila preko vegastih stopnic na smučišče, zdrvela navzdol. Je bilo prav dobro, le na mestu ali dveh si moral paziti, da nisi prišel v slepo ulico. Na koncu se je seveda dobro izšlo, že sva bila na vrhu ciljne ravnine, še nekaj lepih zavojev, ustavila sva se tik ob avtu. 
Hoja proti zadnjemu ovinku
Kaj bi si v takšni zimi še lahko želel več? Je pokazala analiza, ki je bila, kot pravi dobro znana opisovalka svojih podvigov, opravljena pri avtomobilu. Zadovoljna? Seveda. Pa vendarle sva vedela, da se je čas uživanja na strmini pod Vitrancem za to sezono, najverjetneje iztekel. Kaj se more, mogoče bo pa naslednje leto boljše ...
Borut na vrhu

Ni komentarjev:

Objavite komentar