četrtek, 20. februar 2020

Tromeja, seveda!

Spet je bil čas. Da v tej, s snegom za enkrat skopi zimi stopim na smuči. S Tomažem sva se odpeljala proti Korenskemu sedlu, preskočila tam na senčno stran Alp, nadaljevala po dolini Zilje do Podkloštra in Sovč nad njim. Tako znani kraji, obiskani velikokrat. Pa vendarle v njih vedno najdeš kaj novega, zanimiv detajl, pogled, misel. 
Teptalna stroja
Tako je bilo tudi sedaj, saj drugače niti ne more biti. Poti je bilo ob prijetnem klepetu skorajda prehitro konec. Že sva se po lesenih deskah prebila čez blatni del do snega. Nadela smuči in začela z vzponom. Teptalna stroja sta se ravno zapeljala po progi, zavila navzgor, njun hrup je počasi izginil za ovinkom. 
Med vzponom
Tomaž tokrat ni potegnil naprej, šla sva eden ob drugem, besede so postajale vedno bolj redke, mesto so jim jemali globoki vdihi. Čudila sva se, saj razen smučarjev, ki so že pripeljali navzdol, ni bilo nikogar. Šele čez čas so se pod nama pokazale lučke, ki so šle v isto smer. Toplota dneva je ojužila sneg, ga zvečer zamrznila. 
Restavracija
Na strmem pobočju je drselo. Sam sem uporabil srenače, bili so v pomoč. Nad nama je bilo zvezdno nebo, v dolini lučke. Zavila sva na pobočje nad zajetjem, nekoliko upočasnila korak. Bal sem se, da sem za Tomaža prepočasen. Še zadnji vzpon, zavoj, tik pred ciljno ravnino. 
No, saj nisva bila tako počasna ...
Teptalni stroj je ravnal progo ob otroški vlečnici, globoko pod nama so bile znova lučke ranžirne postaje. Še nekaj korakov in že sva stala pred restavracijo. Spogledala sva se, misli so bile enotne. V avtu naju je čakalo odlično pivo, tudi suha oblačila so bila tam. Pripravila sva se za spust, naredila še skupno sliko, nato pa zapeljala navzdol. 
Pred odhodom
Toda še pred prvim zavojem se mi je snela čelna svetilka, popravljanje mi je vzelo nekaj trenutkov, Tomaž je že oddrvel navzdol. Sledil sem mu, čutila se je utrujenost nog, na ledu je drselo. Na koncu, tik ob blatnem travniku sva bila znova skupaj. Saj je tako tudi prav. Kajti pivo sva morala spiti skupaj, drugače pač ne gre.
Skupaj

Ni komentarjev:

Objavite komentar