sreda, 18. februar 2015

V tretje gre rado ...

No, tudi prav. Prvič je bilo odlično, toda tudi drugič ni bilo slabo. Torej tretjič ne more biti nič slabše. In res ni bilo. Ko sva zgodaj zjutraj, še v luči baterijskih svetilk stopila mimo piskača, ki naju je pozdravil na svoj, prav poseben način. In z zeleno lučko spustil naprej. V bela prostranstva pod Begunjščico. 
Prebujanje
Kjer se je sem in tja posvetila bleda lučka. Nekdo je vstal še pred nama. Toda njegov cilj je bil drugje. Midva sva sledila stopinjam prejšnjega dne, tokrat sem res štel. Pa nekaj čez petsto obupal. Koraki so si sledili naprej. Leva noga, desna noga, naprej, višje, mimo koče in v pobočje pod angeli. 
Penjenje
Ruševca danes ni bilo na spregled, svoj ples, s katerim naju je presenetil dan poprej, je odplesal verjetno nekje drugje. Pred kakšno svojo kuro. Sva mu privoščila, ko sva iskala najboljše prehode navzgor. Sam še posebej previdno, spomin na lovljenje ravnotežja dan poprej je bil še živ. 
Sence
Ko me je morebiti ravno čiščenje očal, s katerimi bi ugledal divji ples za tisti nerodni trenutek preveč zamotilo. S sedla je le nekaj korakov do vrha. Presenečenje. Temno je še bilo, dan je komaj lezel v deželo izza grebenov na vzhodu. Na plazu nasproti naju ni bilo videti nič več, lučka je verjetno izginila za rob. 
Dan se je prebudil
Megleno morje pod nama se je penilo, viharniki so kot nemi stražarji strumno stali, razmršeni. Vrtela sva se okoli, vse je bilo treba zabeležiti. In se smejala, ko sem misleč, da gre za vpisno skrinjico skoraj odprl baterijo plazovne postaje. Potem pa že okoli ruševja naredila prvi zavoj. 
Plazova in grape
Temu so sledili še številni, do sedla in pod njim, mimo koče na prostrane širjave nekdanjega smučišča. Znova so sledila bežna srečanja, prehitela sva jutranjo lučko, peš se je spuščal navzdol. Do kam je prišel nisva ugibala, vse je šlo hitro, že je bil tu zadnji zavoj, pogled nazaj, zadovoljna ugotovitev. Bilo je lepo. 
Elegantni zavoji

(Ljubelj – Triangel)

2 komentarja:

  1. Lušno je brat tale tvoj blog. Slikce so lušne. Dobri ste, ko se še ponoči vzpenjate na gore.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, nekako se nas šaljiva skovanka "rana ura slovenskih fantov grob" ne prime :-)

    OdgovoriIzbriši