torek, 17. februar 2015

Drugi poskus

Mogoče sem se motil. In sem jih spregledal. Ali pa zgolj nisem dovolj duhovno močan, da bi se mi pokazali. Vprašanje me je grizlo in žrlo, treba je bilo poiskati odgovor. Ni mi preostalo drugega, kot da grem znova preverit, kako je z angeli tam nad Ljubeljem. 
Spomin nekega časa
A štiri oči vidijo bolje. Zato sem s seboj vzel še nekoga. Prijatelja. Ki ga zgodnja ura ne plaši. Angeli še manj. Torej greva. Sto in sto in sto in še nekajkrat sto korakov. Ob žičnici, nato desno navzgor do gozdne ceste in po zložni strmini, čisto drugačni od nekdanjega smučišča, počasi proti koči. 
Begunjščica
Seveda so zvezde nad nama dajale prešibko svečavo, da bi se kaj videlo. Temo je rezalo dvoje svetilk, tipalo po poti naprej, razkrivalo strumna drevesa in skale na bolj strmi strani. Suhe cvetove nekega pozabljenega poletja. Plaz, ki je kot dolgi jezik vodil po znani poti na drugi vrh je bil prazen. Toliko se je že videlo. 
Na sedlu
Ko sva se ozrla na rahlo svetlobo, ki je v smeri doma obetala nov dan. Prekobalila mimo speče stavbe. Pred nama je bilo trdo pobočje pod sedlom. Zobje so grizli v belino, višje in višje. Le nekaj korakov pod uravnavo so za trenutek popustili, palica ni bila v pomoč, ravnotežja ni bilo več, trenutki negotovosti, drsenje. 
Megle
Sren, manjši kucelj, zavite smuči. Čas, ko čutiš, ko veš. Roka seže v pomoč, spet si na nogah, hvaležen pogled, zadnja stopnja, vrh. Sonce se še sramežljivo oblači za grebeni, njegovi žarki pa že barvajo nebo, naredijo dan, odkrivajo poglede za temno zaveso noči. 
Obis
Nasmeh, ujeti spomini, seveda obvezna prisrčnica. In nato zavoji. Eden za drugim, takšni, za užitek. Prva srečanja, še kdo je vstal zgodaj. A ne tako kot midva. Nama se poglavje te zgodbe zaključuje, pa se je dan komaj začel. 
Stol in zadaj Julijci z očakom
In kdo bi si mislil. Prijetna utrujenost po zgodnji jutranji pustolovščini je izzvenela kot bi mignil, ostala pa je energija, ki bi jo težko dobil kje drugje. Baterije so bile napolnjene, glava prevetrena, duh oster kot britev. 

Pred odločitvijo

(Ljubelj – Triangel)

Ni komentarjev:

Objavite komentar