nedelja, 10. april 2016

Čisto sveža novica

Večerno škrebljanje po strehi je tokom noči sicer ponehalo. Toda rahlo naletavanje komaj vidnih snežink ni kazalo, da bi bila napoved kot se zagre. Ko se je tema začela umikati obetu svetlobe, se je iz gozda vse naokoli oglasilo žvrgolenje. Ptice so se zbudile, torej dan zagotovo bo. 
Smučišče
Prijatelja sta bila točna, stopili smo navzgor, snega je bilo še zadosti. Prehiteli smo tistega, ki je na pot stopil prvi, nato pa ugotavljali, da je sneg kljub moči zadnjih dni ostal povsem v redu. Le vrhnji centimeter ali dva sta se vdajala pod nami. 
Pod žlebom
Nad smučiščem smo videli, kako je nekomu pred dnevom ali več uspelo hoditi naravnost navzgor. Malo smo mu sledili, nato pa med klepetom o tem in onem, seveda tudi zlato rumenem, vijugali sem in tja. Znana uravnava, nato znova vzpon, razmišljanje o letih me je upočasnilo. Kot bi bile meje samo v glavi. 
Pravljica
Prijatelja sta vlekla smučino, izginjala v megli, sam sem lovil svoj tempo, zadaj, izgubljen v belini. Vršna pobočja so že kazala kopna rebra, vijugali smo po snežnih jezikih do rame, kjer se je tako kot je običajno za ta čas, vse ustavilo. Smuči so pristale v snegu, mi pa smo proti vrhu stopili med skalami peš. 
Pod vrhom
Da bi v megli ugotavljali ali danes tudi pride jasnina ali ne. Nismo je čakali, odpravili smo se navzdol, se prijazno nasmejali dvema, ki sta smuči nosila proti vrhu, nato pa že naredili prve zavoje. Sneg je bil tak, kot smo pričakovali, zgornji del odpuščen, južen, odrivali smo ga v stran, malo se je plazil, pa ne preveč. 
Na vrhu
Ravno toliko, da se je lepo peljalo. Nad Zlatimi vodami, pri izteku grabna, se je odprlo, končno smo vsaj kaj videli. Vožnja po žlebu je kazala nekaj sledi predhodnikov, teh toplo vreme še ni povsem stopilo. Zato je bilo vijuganje malo bolj kot rodeo. 
Pod grabnom
Nato pa seveda uživaško zavijanje po smučišču, le na kopne dele, ki so v tem času že običajni, je bilo treba paziti. Nad nami pa, tam nad Rudnim poljem, prva jasnina. Še malo in na nas bo posijalo sonce.
Obet jasnine

Ni komentarjev:

Objavite komentar