petek, 22. december 2017

Spet na Mrežce

Mrežce so fajn. Kdo bi to lahko zanikal. Zato sva s prijateljem rekla, da greva pogledat, ali je od zadnjega sneženja ostalo kaj nedotaknjenega snega. In zgodaj zjutraj bo treba vstati, to sva že vedela. Saj ni lepšega, kot če s prvo svetlobo prideš na vrh in se ti kot v gledališču, ko se dvigne zavesa, razkrijejo doline, strmali, parobki in seveda tudi vse tiste lepe, visoke točke nad njimi. 
Nočna hoja
Pri spomeniku sva bila prva, lučki sta osvetljevali pot po poseki. Kar hitro sva začela, presenečen sem bil, da sva že nad cesto, na razpotju. Šla sva po sledeh predhodnikov, čez veliko poseko do uravnave in povsem prerito pobočje pod Lipanco. Ko sem na robu pri koči, ki je kot Trnuljčica čakala na obiskovalce, počakal in pozdravil z dobrodošel, prijatelj kar ni mogel verjeti, da sva že tako visoko. 
Sami znanci
Toda prava pobočja so bila v resnici šele pred nama. Najprej skozi redek gozd do uravnave, nato čez strmino nad njo. Zaupala sva sledi, ta se je cepila, naenkrat jo je zmanjkalo. Pa nič zato, saj sem vedel, kje sva. Rezal sem svojo pot, ubiral valovita pobočja navzgor in prišla sva seveda prav. 
Mi2
Čez vršna pobočja, mimo velike vrtače sva se prevalila na vrh. Ki je bil prav tam kot vedno, kot bi čakal na naju. Obračal sem se in fotografiral, tudi midva sva pristala na eni izmed datotek. Seveda nasmejana, na takšen dan se to kar nekako spodobi. Nato pa že naredila prve zavoje navzdol po dokaj razritem pobočju. 
Lipanca
Pod vrtačo sva zavila levo, vedela sva, da je tam, kjer sva se vzpenjala še nedotaknjen pršič. Zavoji po njem so si sledili, puščala sva svoj podpis v deviškem snegu. Strmina je bila seveda zvožena, na pobočjih nad Lipanco pa sva spet ujela lep podpis. Ko sva na koncu uravnave zavila proti poseki, je prišlo prvo srečanje. 
Podpis
Skupina jo je mahala v smeri Brda. Še nekaj pršiča, nato pa kot običajno iskanje najboljše linije ob izogibanju skalnim presenečenjem proti parkirišču. Čakala naju je dolina, delovne obveznosti, vsakdan. Toda današnjega sva že zjutraj tako dobro začinila, da je bilo jasno, da bo več kot užiten.
Pršičenje

Ni komentarjev:

Objavite komentar