ponedeljek, 28. marec 2016

Ni bilo prvič ...

Hm. Klasika. Kaj bi drugega lahko rekel za tako markanten vrh. Viševnik, ki se vzpenja nad Rudnim poljem, je vendarle v zadnjih letih tako oblegan, da samoto na njem lahko najdeš le v res zgodnjih urah. Zato je bila odločitev, da greva od doma sredi noči seveda razumljiva. 
Razkuštrani
In zgolj najine lučke so dajale svečavo v mirnem gozdu nad parkiriščem. Vrh je čakal visoko, v snu, sanjal sanje o nekih daljnih časih. Smučišče je bilo kmalu za nama, sledila sva včasih prekinjeni sledi skozi žleb pod Zlatimi vodami. Pomrznjen sneg je bila prva slutnja nemirne smuke. 
Proti vrhu
Spogledala sva se. Luknjači so bili tu še posebej aktivni. Skoraj ni bilo dela pobočja, ki ga ne bi več kot uspešno in z nedvomno veliko zavzetostjo označili. Enakomerne sledi lukenj. Oblačni pokrov nad nama ni dajal upanja na svetlobo, ki je tako rado viden vsakodnevni gost. 
Očaku se obraz jasni
Vzpenjala sva se po pobočju nad Konjščico, štrikala sem in tja, dokler nisva kot tolikokrat poprej prišla do rame. Zavoj proti zadnji strmini, telovadba po shojenem in zdrsanem pobočju. Vrh. Priprave, nekoliko obiranja in nato čudenje. Takšno, z odprtimi usti. Kajti presenečenje je bilo pravo in pristno. 
Sončna pobočja
Rahla sled jasnine v smeri očaka, še nekaj minut prej vsega mrkega. Saj nisva vedela, kdaj shraniti trenutek, vsak naslednji je bil lepši. Končno na nebu ni ostal noben oblaček. Le v smeri Pokljuke je še vztrajalo sivo pregrinjalo. Spust za skalami in prehod na pobočja. Rodeo. 
Rjavina
Seveda, to sva tudi pričakovala. Smuči so šle malo po svoje, mimo prvih naslednikov sem švignil brez ustavljanja. Nadaljevanje po rami in nato zavoji naravnost v smeri Zlatih vod. Pobočje je bilo skoraj deviško, smuka pravi užitek. Kar smejalo se nama je. 
Deviška pobočja
Vse dokler nisva nad žlebom znova prišla do sledi tistih, ki so se spuščali po bolj običajnih smereh. Tu se je pravo poskakovanje in tresenje šele dobro začelo. Toda nič zato. Že sva bila na pobočjih ugaslega smučišča, nekoliko nižje cesta skozi gozd, zadnji zavoj.
Rodeo Time

Ni komentarjev:

Objavite komentar