nedelja, 1. oktober 2017

Znova na Srnjaku

Čas je bil za preizkus. Ali vse deluje tako, kot mora. In sva šla na kratek izlet, tja do Logatca, znanega parkirišča. In potem, seveda po dveh nogah, naprej in navzgor, mimo gobarja s prazno košaro, njegovega psa in veverice nekje visoko v krošnji smreke. Po rimski poti do trdnjave, obrambe pred barbarskimi ljudstvi. 
Jutro na rimski poti
Slabo je opravila svojo nalogo. Na srečo. Saj danes prav potomci nekaterih od teh barbarov živijo tu okoli. Ko o Rimljanih ni več ne duha ne sluha. Danes je bila prazna, nihče ni stražil njenih zidov, prehodov v bližini. Izginila sva v gozd, šla od točke do točke, pri eni od njih srečala prijatelja iz Primorske. 
Trdnjava
Veseli snidenja smo se odločili, da gremo naprej skupaj, v družbi je vedno prijetno. Na koncu ceste smo našli prvi namig, sledili modrim markacijam proti vrhu Srnjaka in se ob tem na posameznih stopnjah zabavali. Plastična lisica se je vsem prikupila, tudi sova ni bila nič manj simpatična. 
Skozi gozd
Na koncu pa še cela družina srn, le malo pod najvišjo točko prav po njih poimenovanega vrha. Seveda smo stopili tudi tja, do mejnega kamna z oznako 1876, od koder pa pravega razgleda ni bilo. Zato smo se le nasmehnili eden drugemu in stopili navzdol. Korak je bil sedaj lažji, poiskali smo še zadnjo stopnjo igre, seveda z obveznim obvozom skozi goščavo. 
Prijatelja ob srečanju z lisico
Da je bilo vsaj na približno nekaj pustolovščini podobnega. Nato pa se že ločili, ob ugotavljanju kako prijetno je bilo. Midva sva pod razglediščem stopala nazaj v smeri trdnjave, se ozrla proti Logatcu, občudovala modrino neba, uživala v toplih sončnih žarkih. Pa srečanj še ni bilo konec. 
Vrh Srnjaka
Današnji dan je marsikoga izvabil na plano, znancev sva se razveselila, ostale pohodnike prijazno pozdravila. Ob premlevanju tega in onega je čas mineval, trdnjava je ostala zapisana le v spomin, rimska cesta naju je vodila navzdol, proti travnikom, vasem ob glavni cesti, Logatcu in najinemu izhodišču. Dan, ki si ga vesel, dan, ko ti gre vse kot po maslu.
Pogled v smeri Logatca

Ni komentarjev:

Objavite komentar