petek, 3. marec 2017

Stole

Da snega ni pretirano, je bilo opaziti že od daleč. Toplota ga je topila kot za stavo in od kupov, ki jih je nametalo zadnje sneženje, so ostale le posamične krpe. Neko srednjo žalost je napovedala tudi opazovalka razmer dan poprej. Torej si nisem imel obetati kaj dobrega. 
Trije možici
Pa vendarle. Zakaj bi obupal. Morebiti me pa višje čaka kaj boljšega. Sem se tolažil, ko sem po obskurnih krpah na začetku moral pri treh možicih na drugi strani potoka sneti smuči. Šele pred uravnavo na eni od gozdnih cest je bilo snega znova vsaj približno dosti, da so si roke lahko odpočile. 
Posledice pretiravanja
Tam nekje je pridrvela mimo, hitro pozdravila in po nekaj zavojih izginila za naslednjim ovinkom. Zanesljivo se ji kam mudi, meni se ni prav nikamor. Gozdnim cestam sem sledil vse do roba smučišča Stole. Tam se mi je kar nasmejalo. Skoraj deviško območje letos nedotaknjene proge je vabilo. 
Vzpon
Še preden sem dobro pomislil, je bilo nekje v meni že odločeno. Tega ne gre izpustiti, tu bom odvijugal navzdol. Vzpenjal sem se ob gozdu, zavil v strmejše pobočje, že sem stal na vrhu. Oblaki so se počasi razkadili, pokazalo se je sonce. Snežni kristali so se zaiskrili, božal sem bele obline s pogledom. 
Sončno
Zdrknil mi je v dolino, prešel vedno bolj znane kraje, se dvignil do Dobrača, potipal ostenje. Nekaj oblakov je še vztrajno ovijalo vrh. Žičnica v bližini je drdrala, prvi smučarji so se vozili ob njej. Sam sem naredil prvi zavoj v drugo stran, sledili so mu še mnogi. 
Tromeja
Nezmotljivi podpis v pršiču je ostajal za menoj, usta so bila raztegnjena v nasmeh. Seveda je bilo vsega kar prehitro konec, že sem stal na mestu, kjer se stikata travnik in cesta. Da bi hodil nazaj navzgor, se mi ni dalo, spustil sem se po svoji sledi, vse, dokler je ta bila. 
Zavoji
Ko je zavila strmo v gozd, sem nadaljeval naravnost. Včasih je zaškrtalo, včasih je snega zmanjkalo. A večinoma se je peljalo lepo, vse do zapornice, izteka, od koder sem se po flikah na travnikih goljufal nazaj proti izhodišču, našemu domu.
Podpis

Ni komentarjev:

Objavite komentar