nedelja, 28. februar 2021

Suho ruševje

Po pozno večernem pohajanju pod polno luno in seveda prav takšni smuki s Triangla, sem se navdušil nad Suhim ruševjem. Da je vsaj malo spremembe. Uroš, ki je bil edini pripravljen z menoj deliti veselje nedeljske turne smuke, je bil za. Ko je omenil, da bi od doma štartal ob pol sedmih, sem svetoval, da si budilko nastavi pol ure prej. 
Pogled na krnico pri balvanu
Kako prav sem imel, se je še kako kmalu pokazalo. Že ob štirih, torej še krepko v času policijske ure, so na parkirišče zapeljali prvi avtomobili. Za njimi so do šestih kapljali novi in novi, potem pa se je usulo. Ko je pripeljal Uroš, je bilo mest na tej strani mostu komaj še kaj. Po pobočjih proti Zelenici je vse gomazelo, proti Centralni grapi je bila kar kolona. 
Pod Zelenjakom
Vzpenjala sva se navzgor, po servisni poti seveda, odmarširala mimo Zelenice in prečila proti balvanu. Na spodnjem delu krnice sta mimo švignila dva tekača, na ozkih, verjetno kot peresce lahkih smučeh. Midva sva nadaljevala navzgor dosti bolj zložno, se prehitevala še z dvojico, s katero smo bili skupaj znova na sedelcu med Zelenjakom in Vrtačo. 
Avtoportret
Spregovorili smo nekaj besed, gledali planinske kavke, ki so tam okoli uganjale vragolije, zavijali z očmi ob gneči v grapah. Potem pa se poslovili, z Urošem sva prečila na trda pobočja pod grapo Y. Uživaških zavojev v srencu je bilo kmalu konec, prečenje do balvana in nadaljevanje proti Zelenici pa je bilo seveda zaradi pomrznjenega snega in sledi predhodnih dni pravi rodeo. 
Pogled v smeri Begunjščice
Ki je Uroša pri enem od zavojev izstrelil v pravi gimnastični obrat. Za čisto desetko, bi sam dal oceno. No, konec dober, vse dobro. Zašibala sva mimo koče, hitro vijugala proti plazu, po trdem, poledenelem snegu navzdol, si mislila svoje ob kolonah, ki so se prebijale proti Centralni grapi in čez Šentanski plaz. 
Planinske kavke
Peljala sva mimo koče Vrtača, minskega polja, vse do zadnjega zavoja na robu snega. Ljudje pa so še kar prihajali in prihajali. Poklicala sva Boruta, ki se nama je, seveda na potrebni razdalji, pridružil na pivu. Za prav lep zaključek turnega smuka in prav takšen začetek novega dne.
Pri koči Vrtača

Ni komentarjev:

Objavite komentar