petek, 26. februar 2021

Lovljenje sonca

Že ob obisku Kosmatega vrha sva se z Rokom dogovarjala, da greva ta teden še enkrat nekam skupaj. Malo sem sicer pomešal dneve, ko ima prosti dan v službi, pa vendarle na koncu razčistil, da bo petek še najboljši. Klici okoli so dali vedeti, da bova ostala kar sama. Nič zato. Ura je bila spet bolj pozno popoldanska, ko sva se odpeljala proti Ljubelju. 
Hajneževo sedlo je še v soncu ...
Verjetno je bil tudi to razlog, da sva na zgornjem parkirišču dobila prosto mesto brez težav. Tudi tu je snega vedno manj, to je sedaj že jasno. Posamezne kopnine nad parkiriščem, kopica bolj ali manj skritih min na prvi resni strmini. Čeprav so bila pobočja pod Spodnjim plotom povsem splazena in kopna, sva se odločila za vzpon preko plazu. 
Bova ujela sonce?
Malo pod njim je mimo naju pridrvela elegantno mladenka, takoj za njo primerno svoji starosti elegantno še trije starejši možakarji. Sumljivo sem pogledal … Maja Lušina? Znana zapisovalka na forumu Snežaka ima običajno takšno družbo. Da sem imel prav, sem videl pozno zvečer, ko sem ob njenem zapisu zagledal tudi sliko na kateri sva zagotovo prav midva. 
Rok pred spustom
Na plazu sva že na delu, kjer gre še naravnost navzgor, videla, da danes vzpon ne bo šala. Bilo je trdo, kaj hitro sva aktivirala srenače. Pa vendarle je preko plazu drselo, potrebna je bila previdnost. Meni se je poznalo, da sem za kosilo pojedel zgolj dva sladoleda. Kot seveda pravi dobro znani slovenski pregovor … prazna vreča ne stoji pokonci. 
Sonce gre spat
Mimo koče sva pohitela na vršno pobočje, lovila sonce in ga malo pred markantno smreko tudi ujela. Tako je strmi del vzpona potekal po ojuženem gnilcu, povsem vršno pobočje pa je bilo vendarle dokaj trdo. Hitre priprave, pogled proti Begunjščici, Rokova odločitev, spust po desni strani. V redu, meni je prav ...
Med smuko
Hitri zavoji na začetku, kucljasti srednji del. In seveda po popravilu okovja in pozdravu kosmatincu trda podlaga do plazu. Preko njega je bilo zdrsano, trdo, ledeno, mestoma grifig. Pod kočo Vrtača je letelo kot za stavo, seveda s potrebno previdnostjo na minskem polju, vse do parkirišča. Pa tako ne bo več prav dolgo ….
Luna

Ni komentarjev:

Objavite komentar