ponedeljek, 22. februar 2021

Kosmati vrh

Če smo dan prej napadli Gladki vrh in zaradi megle ter vetra opustili misel na kosmatega brata, je bilo treba zgodbo dokončati. Seveda dokler je še kaj snega. Da ga vedno bolj pobira, je bilo jasno že včeraj. Danes sva z Rokom, potem ko sva avtomobil pustila na Toli, zgolj strmela, kaj se je zgodilo v enem dnevu. 
Razor
Skale, ki so se včeraj še sramežljivo skrivale pod snegom in predstavljale nevarne mine, so bile sedaj dobro vidne. Kopno mesto, preko katerega je bilo dan poprej mogoče za silo še po ostankih snega, je bilo danes povsem kopno. Na srečo vsaj v nadaljevanju snega še ne primanjkuje kronično, čeprav so mu, glede na napovedane temperature, dnevi šteti. 
Vzpon proti sedlu
Gneče ni bilo, hodila sva skozi samoto gozda, prišla v Razor in se brez težav po južnem snegu povzpela na vrh sedla med obema vrhovoma. Hodila sva proti najinemu cilju, za sledmi predhodnika, prepredenimi z duhom divjanja objestnega motornega sankača. Vedno bolj sva spoznavala, da razgiban svet ne bo dopuščal gladkega spusta nazaj. 
Gladki vrh
Povsem drugače, kot pove ime, je Kosmati vrh na najvišji točki povsem gol. Lepi razgledi so bili povsem nekaj drugega, kot nam je Ratitovec ponudil dan poprej. Kar nisva se mogla nagledati, kaj ponuja že sredogorje. Da o očakih v daljavi ne govorimo. Malo sva razmišljala, v katero smer bi se bilo najbolje spustiti. 
Na Kosmatem vrhu
Na koncu sva odvijugala približno tja, od koder sva prišla. Misleč, da iščeva najboljše prehode, sva se med luknjami in vrtačami držala desno in šele nad planino Klom spoznala napako. Ni nama preostalo drugega, kot, da znova nalepiva pse in se vzpneva nad Razor. Od tu je bilo sedaj povsem jasno, kod in kam. 
Pogled na očake
Med razmišljanjem, kje bi se morebiti dalo najbolje, brez težav in zadreg, odpeljati z obiskanega Kosmatega vrha, sva se spustila na njegova melišča, odvijugala do poti in po njej drvela po že znani »bob stezi« navzdol. Hitri zavoji, malo sem in malo tja, že sva bila tik pred kočo, parkiriščem, avtomobilom.
Avtoportret

Ni komentarjev:

Objavite komentar