torek, 26. januar 2021

Španov vrh na kvadrat

Epidemija je resna stvar. Ne zaradi virusa, iskanja krivcev za njegovo širjenje, bolezni, zapletov in celo smrti. Zaradi posledic, ki jih na nas in naših odnosih pušča na duševni ravni. Vedno bolj nas zaprtost omejuje, vedno bolj se sprašujemo o smislu, vedno bolj nas vse moti. In celo tisti najbolj primarni odnosi, najmočnejše povezave so na preizkušnji, lahko se začnejo krhati, se celo pretrgajo. 
Pri srednji postaji
Mogoče je bila tudi košarica, ki sem jo dobil na eni strani za popoldansko smuko, posledica obremenitev teh časov. Na srečo mi je ostala druga stran, Tomaž je izmed kopice ponujenih možnosti izbral prav Španov vrh. Greva pogledati, kako se pripravljajo na začetek sezone, sva si rekla in se tako iz meglene doline dvignila do sončne Planine pod Golico. 
Pogled na vrh
V odprtino sva vrgla kovani prispevek za proge, potem pa sledila špuri kar čim bolj naravnost navzgor. Psi so držali odlično, brez težav se je hodilo. Kot bi mignil sva bila na uravnavi ob srednji postaji, zagrizla v strmino pod vrhom. Sam naravnost navzgor, Tomaž pa malce naokoli. Ker me pozna, je kar sam od sebe zavil do najvišje točke. 
Na vrhu
Za fotografijo, za smuko sva se pripravila spodaj pri žičnici. Navzdol sva odšibala po progi, pod srednjo postajo je Tomaž sicer malo zavil v zvoženi celec, pa se mi nekaj nižje pridružil s pripombo … pogojno užitno. Tudi prav. Že sva se ustavila v izteku, malo cincala, potem pa le pogledala proti soncu. Še ni zašlo, na takšen lep dan se tako zgodaj vendarle ne spodobi hoditi domov. 
Golica
Hitro sva znova nadela pse, pogledala skoka mladih naslednikov naših planiških orlov in ponovila vajo. Tik pod vrhom se je sonce najprej skrilo za oblake, nato pa dokončno utonilo za Triglavom. Na vrhu sva v mislih na epidemijo opravila razkuževanje notranjosti, pomahala luni za zastavo, potem pa odvijugala navzdol. 
Skok
Kot bi mignil sva bila znova v izteku, kvadrat je bil dovolj, o kubiku nisva niti razmišljala. Še eno razkuževanje, sonca in toplote, ki bi zahtevala kakšen bolj hmeljast napitek ni bilo več. Pospravila sva stvari, malo pogledala naokoli, ustvarjala načrte za naslednji dan. Potem pa ... seveda odpeljala proti domu.
Zahod s Španovega vrha

Ni komentarjev:

Objavite komentar