sreda, 2. marec 2022

Skladno z načrtom ...

Tomaž je že včeraj, ob pivu in pici, določil smer za danes. Triangel, za kaj več časa ne bo, pa tudi kaj drugega se (mu) ne da. Sam sem sicer omenjal ptiče in bolj kosmate vrhove, pa vendarle pod težo argumentov brez nadaljnjega klonil. Čeprav se je danes pokazalo, da je časa nekaj več, sva vseeno vztrajala pri prvotnem načrtu. 
Klasika
Prvi metri po nekoč priljubljenem smučišču so minili v razpravah, kam dejansko pripelje severovzhodni plaz Begunjske Vrtače. Do stene, na greben? In po katerem od več razcepov je treba iti, da prideš čim višje? Seveda je bila danes razprava kljub temu, da se je Tomaž začudil, koliko snega je na plaz napihalo v zadnjem času, zgolj akademske narave. 
Ob zgornji postaji nekdanje sedežnice
Tudi na vrhu servisne poti sva ob pogledu na drobno postavo pod razcepom Šentanca nadaljevala tako, kot sva si zamislila. Torej do Zelenice in naprej v smeri vrha. Ob razmišljanju, kolikokrat sem bil letos že tu in kako so si motivi, ki jih ujamem na spominsko kartico fotoaparata, podobni, sem zagledal zaprta vrata in polkna koče. 
Triangel
Ali in kaj se splača, se nisva spraševala. Pa vendarle se nama je utrnil spomin na gnečo ob turno smučarski noči na Tromeji. Sosedje očitno bolj vedo, kako se tem stvarem streže. Med tem, ko je spodaj še zdrsavalo, je bila hoja proti vrhu boljša, Smuči sva snela takoj za zadnjim zavojem, prav do vrha se, vsaj po snegu, ne da več. 
Sonce
Priprave so bile hitre, že sva, seveda po eni smučki, zapeljala navzdol. Uvijala sva hitro, tudi kuclji niso motili, že sva švignila mimo koče. Smuka po plazovih je bila, če si le izbral pravi del, dejansko … kot je rekel Tomaž … vrhunska. Spodaj je bilo nekoliko bolj trdo, pa vendarle to sploh ni pretirano motilo. 
Spodnji Plot
Le noge so bile že nekoliko boleče, hitro smučanje, pritiskanje na robnike, vse do roba parkirišča. Vsekakor sva se premigala, tako navzgor, kot ob smuki po odličnem snegu tudi navzdol. Ponavljanje? Seveda, zakaj pa ne …  važno, da sva izkoristila lepo, sončno popoldne, se premigala, naredila nekaj lepih zavojev. 
Tomaž ... akcija!

Ni komentarjev:

Objavite komentar