sobota, 11. december 2021

Mladina

Je fajn. Če mladina pokaže voljo in kljub utrujenosti po študentskem delu že naslednji dan stopi zjutraj s turnimi smučmi po pobočju navzgor. Ja, res je bilo zgodaj. Ob sedmih sva se približevala prvemu izmed topov, ki na pobočjih Starega vrha puhajo ledeni sneg za bodoče smučarje. Čez teden dni se bodo že podili navzdol po pobočjih, ki so danes zjutraj še samevala. 
Zima
V smeri Škofja Loke so se meglice združile v nepredirni zid. Tudi nad nama so bili še oblaki, spraševala sva se, če se bodo kaj razkadili. Topove sva obšla v čim širšem loku, saj bi se sicer hitro spremenila v neprostovoljna snežena moža. Z žičničarjem, ki se je na motornih saneh pripeljal mimo, sva si pokimala. 
Bruhajoča zver
Nisva podirala hitrostnih rekordov, toda hodila sva zelo dobro, Živa je vztrajno prestavljala noge, se vzpenjala po sneženem pobočju vedno višje in višje. Strmina je ni motila, le ledeni kristali, ki jih je občasno prinesel iz bruhajočih zveri veter, ji niso bili všeč. Ko sva prišla do vrha sedežnice, dilem ni bilo. Seveda nadaljujeva naprej. 
Jutro
Ujela sva špuro, ki naju je vodila preko zadnje strmine. Za drevjem se je skozi meglice pokazalo jutranje sonce. Pri štartni hiški je bila odločna. Greva prav do vrha, da bi tukaj obrnila, brez veze. Do najvišje točke so bile sprva le sledi naju s Tomažem, šele na vrhnjem pobočju so se jim pridružile neznane stopinje. 
Sonce
Pripravila sva se za spust, nekaj metrov skozi gozd, potem pa po že precej razritem zgornjem delu navzdol. Za Živo me ni skrbelo, saj sem vedel, da smuča zelo dobro. Na vrhu sedežnice je odpeljala naprej po poteptanem smučišču, sam sem naredil nekaj zavojev v celcu in se ji z druge strani pridružil. Brez težav sva uvijala naprej. 
Proti vrhu
Le ob vožnji mimo topov sva bila previdna, saj je novo napihan sneg prav nesramno zavrl lagodno vijuganje. Ob spodnji postaji, ko sva se ustavila tik pod stopnicami, naju je začudil direndaj. Gorski reševalci so začenjali vajo reševanja z žičnice. Tudi prav. Naju ni bilo treba reševati, zgolj še pospravila sva opremo, potem pa se zadovoljna odpeljala proti domačemu parkirišču.  
Smuka

Ni komentarjev:

Objavite komentar