petek, 17. december 2021

Ko se praši ...

Od ponedeljka, ko sva šla s Tomažem na Triangel in več kot zadovoljna primigala nazaj do parkirišča, je minilo nekaj dni. Na spletnih kanalih so med tem prihajale novice o nenavadno slabih razmerah, trdi podlagi, skorji, nemogočih zavojih. Vseeno me je proti koncu tedna vleklo, da bi razmere preizkusil še sam. 
Skoraj polna luna nad Ljubeljem
Saj zgolj tako veš, kaj je res, kaj pa je zraslo v domišljiji bolj ali manj (ne)izkušenih turnih smučarjev. Pridružila sta se mi Borut in Uroš, ujeli smo se šele takrat, ko je na robu nekdanjega smučišča na Ljubelju svetlobo dajala zgolj luna. Na pobočju nad parkiriščem je bil poleg nekaj sankačev še teptalni stroj, ki je ravno pripeljal. Nam je vsaj malo poteptal pot, smo se nasmehnili in stopili navzgor. 
Teptalec nas je prehitel
Ko smo se vzpenjali čez prvo strmino je teptalec pripeljal za nami in nas prehitel. V kabini na zadnjem delu je imel nekaj oseb. Neverjetno. Luksuzna dostava do koče na Zelenici. Glede na nižjo stopnjo nevarnosti in (že) splazeno pobočje pod Spodnjim plotom smo suvereno zavili na servisno pot. Glede na sledi predhodnikov niti slučajno nismo bili edini. 
Pogled k sosedom
Teptalec je počival pred kočo, ko smo mimo njega zašibali proti Trianglu. Borutu, ki je bil spredaj, je začelo drseti, zato sva z Urošem hitro nataknila srenače. Na vrhu je malo popihalo, sicer pa je bilo prav prijetno. Luna je še vedno svetila, na polički vremenske postaje smo si naredili šank. Borut je razvajal z domačim smrekovcem, ravno prava osnova za vijuganje navzdol. 
Šank
Prvi zavoji po zvoženi, trdi podlagi, so bili odlični, tudi nadaljevanje proti Zelenici ni bilo nič slabše. Švignili smo mimo koče, naredili nekaj zavojev po povsem svežih, nedotaknjenih rebrcih. Toda najboljše nas je šele čakalo. Po progi teptalca smo v kratkih zavojih drveli proti Vrtači, za nami pa se je res bogato pršilo. Noge so bile utrjene, počitki nepotrebni, z zavoji smo nadaljevali brez prestanka vse do parkirišča. Kjer smo nadvse nadrobno analizirali tekoče razmere.  
Vrh Triangla

Ni komentarjev:

Objavite komentar