petek, 5. maj 2023

Verjetno zadnjič

Pobira ga s svetlobno hitrostjo. Zato sva se z Borutom kar smejala možakarju, ki je nekaj korakov od roba parkirišča, ko sva lovila preostale flike snega in komaj še zvezne prehode med njimi, obetal 14 dni nadaljevanja zime. Kje pa … Že danes sva pred seboj videla nekaj metrov širok kopen prehod pod Tiho dolino, tudi v roru ni bilo čisto nič boljše. 
Snega je vedno manj ...
Je bilo pa višje gori snega še nekaj, čeprav so bile na prvi strmini nad Podgradiščem tudi že kopnine. Še precej prej, kot je bil prejeti obet, bo smuka smiselna kvečjemu še s Tihe doline, nižje bodo cvetele rože. Pa se zaradi kopnin nisem pretirano sekiral. Hodil sem s starimi smučmi, legendarnim okovjem, Silvretta 404 je še vedno dobro opravljala svojo funkcijo. 
Nad Tiho dolino
Kljub temu, da sva štartala ob pol šestih, je bilo še vedno presneto vroče, potila sva se kot za stavo. Odvila sva proti Zvohu, sneg je bil videti kompakten, smuka verjetno ne bo prav slaba. Ko sva se približevala vrhu, naju je izpod žičničarske koče opazovala kosmata zverina. Najprej sva mislila, da je sam, potem pa le opazila tudi lastnika, ki se je ob žičnici pripravljal na spust. 
Pod Zvohom
Ko naju je vreča bolh ovohala, ji nisva bila več zanimiva, kar naju ni niti najmanj motilo. Saj pri takšni pasji duši nikoli ne veš … Nadaljevala sva proti križu na vrhu, najina senca se je vzpenjala iz bazena za zasneževanje. Okrogli kamniti smerokaz je bil ob zadnjem obisku še do vrha zasut s snegom. Danes je bilo snega že precej manj. 
Senci
Nekateri so hodili po Ježi proti Vrhu Korena, sledi so jih izdajale. Ni bilo videti, da bi kdo zavil proti Dolgi njivi, pobočja na vzhodno stran se niso dosti dobro videla. Pripravila sva smuči, še fotografija na vrhu, spust. Pravi pomladanski puter je omogočal lahkotno zavijanje, le na kopnine in sem ter tja kakšen kamen je bilo treba biti pozoren. 
Na vrhu
Pod Tiho dolino se nisva preveč ozirala na kopnino, zapeljala sva po travi navzdol. Sam sem se moral še malo odriniti, Borutu niti to ni bilo treba. Kdo bi se ob starih smučeh sekiral. Ko sva lovila komaj še zvezne prehode proti parkirišču, pa sva tako ali tako vedela. Bolj ure kot dnevi so smuki na Krvavcu šteti.
Smuka v kratkih rokavih

Ni komentarjev:

Objavite komentar