nedelja, 4. marec 2018

Slivnica

Prav zanimivo. Ko sem včeraj zvečer, po pravi snežni plohi, pristal na parkirišču pri Kekcu, me je Francetov zapis izpred petih let pomiril. Tudi po poti, ki jo dobro poznam, se da s smučmi do vrha in zaprmej potem tudi navzdol. Užitki so pa tako ali tako subjektivna stvar. 
Snega je letos povsod zadosti
In ravno, ko so se mi oči že počasi zapirale, mir v okolici pa so kalili le še razgreti glasovi v prej omenjenem lokalu, je prišel njegov zadnji zapis. No ja, malo je razburkal domišljijo, več pa ne. Kajti želja je nekaj, objektivne možnosti na cestah, kot so bile takrat v Cerknici in okolici pa nekaj drugega. 
Belo jezero
Zatorej sem vijuge na menda bolj turno smučarsko zanimivih pobočjih gore čarovnic ubiral zgolj v sanjah, danes zjutraj pa z mojo boljšo polovico, ki dokazano nima sorodstva na tem slovitem hribu, stopil na pot. Pristopne smučine ni bilo, je bila pa prava avtocesta, narejena s strani pešcev, zato se je hodilo nadvse udobno. 
Sveči
Srečanj ni bilo veliko, megleno dopoldne očitno zaspancev pred poldnevom ne izbeza iz njihovih lukenj. Domačini pa so bili nadvse prijazni, sožitje med raznimi stili dostopnih tehnik popolno. Na razgledišču se je pod meglenim pokrovom pokazala belina tam, kjer spomladi opazuješ jezero. 
Smuka z vrha
Mimo zasneženih borovcev, na vejah katerih so si delali družbo storžki in sveče, sva odvijugala po še vedno odlični sledi na vrh. Tam sva bila s strani domačinke poučena, da je treba zlesti prav na zasneženo skalo na robu, če hočeš reči, da si bil na vrhu. In s smučmi to niti ni tako enostavno. 
Mojstrica
Navzdol sva odpeljala mimo koče, nato pa po travnikih ob poti. Smučarija je bila, kot običajno odvisna od snega. In predirajoča skorja tudi tokrat ni bila tisto, kar bi povzročilo ekstazo in orgazmične vriske navdušenja. Bolj smeh ob nerodnih poskusih zavojev. 
Pri čarovnici
Pod travniki se je bilo najbolje držati pristopne poti in ob redkih pešcih s kratkimi zavoji posnemati izpiljeni slog slovitega Koširja. Včasih smučam hit (zavoji po poti), včasih pa počas (izleti v skorjo med drevjem). Čisto solidna zadeva, če bi bil še sneg boljši ...
Poseka

Ni komentarjev:

Objavite komentar