nedelja, 11. oktober 2015

Hiter postanek

Lahko bi se zgolj peljali. Po dolini Mirne, do znanega križišča, kjer greš lahko tja ali sem ali pa kar prav. Toda kaj, ko je dogovor veljal, treba je bilo pobrati dekle, tako da razmisleka ni bilo. Levo seveda, proti domu, mimo Lucije. Toda mi smo se ustavili. 
Mimo zelenjave
Časa je bilo dovolj, morje prehladno, da bi vztrajal ob njem, zato pa stena še zadosti topla. Dom smo postavili na znano uravnavo, v bližnji gostilni se očitno nekaj dogaja. Toda prave gostoljubnosti tam še ni. Zato smo zgolj pogledali v prazna okna, pomahati v pozdrav ni bilo smisla. 
Varovanje
Šli smo po poti, vse do zavoja, kjer nas je le korak ali dva, ne več kot tri v goščavo, čakal stol. Nekdo ga je lepo prislonil, da se ne zmoči preveč. Nam je bil všeč, oaza čistine sredi blatnih tal. Živa si je rekla, tu pa že ne bo koristi, odmikala rastje, ki bi brez osamljenih obiskovalcev kmalu omrežilo celo steno. 
Vez
Bodice so ostale zadaj, najtežje mesto pred nosom. Nekaj kombiniranja in že je bila preko, do vrha je zgolj še skalna letvica, to smo vedeli. Še je obstajala volja, naravnost navzgor, pa nato malo kombiniranja, vse do vrha. Saj zakaj bi moral pa vedno slediti zadani liniji? Kaj ni prav, da si ustvarjalen, da pustiš domišljiji nekaj proste poti? 
Stranski prijem
Sam sem začel desno. Časa ni bilo več veliko, smeri so seveda znane, pa zato nič veliko lažje. Zum zum zum sem si lahko povsem mirno pel, ko sem se vzpenjal mimo votline desno. Tam so pred letom ali dvema še šumeli sršeni. Gnezdo, ki ga ni bilo dobro spregledati. Verjetno je zato smer, ki teče preko, dobila ime Milijon. 
Mimo Milijona
Če je tisti, ki jo je imenoval, prišel v nepravem času, je takoj jasno, od kod ime. Bršljan že dolgo ni več tako zaraščen, da bi si zaslužil to ime. Je pa zato rahli previs težaven, sploh za nekoga mojih mer. Ki pa se vseeno zgolj poigra z goščavo, ki skuša prerasti Niš koristi. 
Pod vrhom Bršljana
Nato pa prisloni stol prav tako, kot smo ga dobili, si na rame zadega opremo in odžvižga nazaj proti domu. Kratko ali sladko pravijo. Vsekakor pa vredno. Obiska.

Ni komentarjev:

Objavite komentar